Általános Szerződési Feltételek

 

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák a cég: Lenhardt Béla EV. székhely: 6900 Makó, Kálvária u. 114 adószám: 45451364-1-26 mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett internetes kereskedelemre vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: Lenhardt Béla
A szolgáltató székhelye: 6900 Makó, Kálvária u. 114.
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: szijgyarto1873@gmail.com
Nyilvántartási száma: 4646019
Adószáma: 45451364-2-26
Telefonszámai: +3662213102
Tevékenységi köre: Bőr termékek készítése és forgalmazása
A szerződés nyelve: magyar

Alapvető rendelkezések

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.
1.2. Hatály, az ÁSZF módosítása.
1.3. Az internetes jelenlétünk minden eleme szerzői jog és védjegy oltalma alatt áll.
1.4. Vállalkozásunk elérhető személyesen 6900 Makó, Kálvária u. 114., telefonon: +36 20/ 485-3150 ; +36 20/ 548-1879, és e-mailben: szijgyarto1873@gmail.com, hétköznapokon 7-18 óráig, szombaton 7-12 óráig.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.5. Termékeink megvásárolhatók vagy megrendelhetők személyesen és e-mailben. Telefonon nem veszünk fel rendelést. Áraink bruttó árak, alanyi adómentes kategóriában. A termékek ára nem tartalmazza a szállítási költséget. A kivételt képező termékeknél „szállítással együtt” megkülönböztetés látható.
1.6. Az interneten található termékeink többsége adatlappal, leírással, fotóval rendelkezik. A kevés információval megjelenített termékeinkről érdeklődjön elérhetőségeinken.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a
valóságostól bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.

1.7. Egyedi termék megrendelése esetén a megrendelő által megadott igények és adatok alapján dolgozunk, egyedi árat kalkulálva. Ha egy készterméken módosítunk a megrendelő kedvéért, a késztermék egyedi kategóriába kerül. Ha a megrendelő rosszul adja meg a méreteket, adatokat vagy félreérti a megrendelés során általunk megadott információk részét vagy egészét, vállalkozásunk nem vállal felelősséget azért ha ebből kifolyólag a megrendelő nem tudja használni a terméket.  Fontos, hogy az elállási jog gyakorlásának lehetősége nem áll fenn olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak a fogyasztó által megadott méretek és adatok alapján.;  I45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. §

Rendelés menete

1.8. Megrendelés
Megkereshet minket személyesen, telefonon vagy e-mailben.
Személyes felkereséskor a megrendelés és a kifizetés egyaránt megvalósítható.
Telefonon érdeklődéseket és a megrendeléshez szükséges pontosításokat fogadjuk.
A megrendelés és a megrendelés véglegesítése a szükséges adatokkal, kizárólag e-mailben történik.
Hiányos adatokkal nem veszünk fel megrendelést. Ide tartoznak a termék méretei, termék elkészítéséhez szükséges adatok, a szállítási és számlázási adatok, kifizetés módja (előreutalás vagy utánvét).
Az egyedi, külön rendelésre készített darabokért csak előre, készpénzben vagy átutalással lehetséges fizetni, utánvételre nincs lehetőség.
Ha a készleten lévő vagy általános termékeink, rossz vásárlói döntés miatt nem felelnek meg, a termék és az eredeti számla visszaküldését követően, másik terméket küldünk készletünkből. Ha a csere termék nincs raktáron, az adott munkaidőszakunknak megfelelő időpontot adunk a csere termék szállítására.
Ha a cseretermék ára magasabb, mint a visszaváltott termék, a különbözetet a vásárlónak ki kell fizetnie. Ha a cseretermék ára kevesebb, mint a visszaváltott termék, a különbözetet vállalkozásunk téríti vissza átutalás formájában vagy személyesen készpénzben.
Teljes érték visszatérítést 14napon belül vállalunk a sértetlen termék és az eredeti számla visszaküldését követően.
 

I. Személyesen, fizetés készpénzben
A megrendelt termékeket az alábbi helyen veheti át: Lenhardt Szíjgyártó üzletében, 6900 Makó, Kálvária u. 114. Nyitva: H-P. 7-18 ; Szo. 7-12
 
II. Átutalás előre, szállítás postai csomagküldéssel
A megrendelt termékeket fizetheti előre átutalással is. Fontos, hogy megadja számlacímét és postacímét, majd a számla végösszegét utalja át a következő bankszámlára:

Lenhardt Béla
MBH Bank Nyrt., Makó-Úri u.
56800047-10012693
Átutalás megérkezését követően kiállítjuk a számlát és a megbeszélt időponton belül teljesítjük megrendelését. Kiszállítást a Magyar Posta Zrt. MPL futárszolgálat vagy a Magyar Posta Zrt. végzi, 3 munkanapon belül, a csomag felvételét követően.
 
III. Postai utánvéttel
Miután megadta számlacímét és postacímét a megrendelt termékeket a Magyar Posta Zrt. MPL futárszolgálat vagy a Magyar Posta Zrt. szállítja ki. A megrendelés ellenértékét a Magyar Posta Zrt. MPL futárszolgálat vagy a Magyar Posta kézbesítőjének kell kifizetni.

1.9. Adatbeviteli hibák kijavítására (pl.: termék törlése, adatok módosítása, rendelt termékek számának csökkentése stb.) gyártás előtt, késztermék esetén szállítás előtt van lehetőség.

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

1.10. A megrendelések feldolgozása és válaszadás a beérkezett e-mailtől számított 5 munkanapon belül történik.
1.11. A megrendelések teljesítése függ a raktárkészlettől, a megrendelt termék jellegétől, a rendelkezésre álló eszközöktől és a folyamatban lévő megrendelésektől. A megrendelés teljesítésének időpontja a  megrendelés véglegesítése előtt kerül megbeszélésre. Az érdeklődéskor megadott határidő a konkrét megrendelés időpontjáig megváltozhat.
Ha a megrendelő nem reagál a levelére adott válaszra, megrendelése archiválásra kerül.
1.12. Ha a kért termék nem áll rendelkezésre, arról a megrendelőt tájékoztatjuk. A termék kifizetése, kizárólag a termék biztos szállítása esetén vagy a termék elkészítésének biztos lehetősége mellett történik.

Elállás joga

1.13. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Felhasználó a megrendelt készlettermék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
1.14. A I45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § értelmében az elállási jog gyakorlásának lehetősége nem áll fenn az előre nem gyártott termék esetén és/vagy a fogyasztó utasítása alapján, kifejezett kérésére előállított termék esetén és/vagy olyan termék esetén, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak a fogyasztó által megadott méretek és adatok alapján. A készlettermék egyedi termékké módosul, ha módosítása vásárlói kérésre történik.
Jótállás
1.15. Termékeinkre 3-12 hónap jótállást vállalunk, az általunk előírt, javasolt, rendeltetésszerű használat és karbantartás feltételeinek betartása mellet. Meghibásodás esetén vállalkozásunk vállalja a javítást, cserét vagy visszatérítést a termék vásárlását igazoló eredeti számla ellenében. A visszatérítés az egyedi termékekre nem vonatkozik. A jótállás a termék kézhezvételétől kezdődik. A jótállás nem vonatkozik olyan meghibásodásra, mint szándékos vagy véletlenszerű rongálásra, vontatás, a termékkel való kikötésre, a termék ápolásának hiányára, károsító vegyszer okozta sérülés, tartós nedvesség okozta sérülés, napsugárzás okozta sérülés és használatból eredő esztétikai hibákra. A bőr rendszeres tisztítást és ápolást igényel, kifejezetten erre a célra gyártott bőrápoló szerekkel. Vállalkozásunk a díjmentes javítást ezen feltételek mellet vállalja. A nem rendeltetésszerű használatból adódó hibák javításának és a vissza szállításának költségei a megrendelőt terhelik. Vállalkozásunk a cserét a termék árának összegében vállalja, kisebb összegű csere esetén visszatérítést nem vállalunk, a nagyobb értékű csere esetén a többletköltség a megrendelőt/fogyasztót terheli.

Panaszkezelés

1.16. Panasz bejelentést, személyesen vagy e-mailben teheti meg a bejelentő.

A weboldal cookie-kat használ Adatkezelési szabályzatértem